Bloggen

Yogans olika termer

Även yoga kan tyckas vara en utländsk term för dig, men vad är det? I grund och botten är yoga en gammal form av motion som utövas av tusentals människor runt om i världen.

I Indien har yogan satts på i mer än tusen år och omfattar olika former av yoga, som du kan hitta nuförtiden. Yoga är fortfarande en väl bevarad hemlighet för många människor i väst, eftersom det har en lång historia bakom sig. I början utfördes yoga som ett alternativ till andra former av motion som kan ha farliga biverkningar.

Olika former av yoga

För att korrekt utföra yoga, måste du veta de olika stadierna av yoga. Dessa stadier är: Asana, Pranayama, Pratyahara, Ujjayi-Yoga och Dhyana. Asana är det viktigaste steget i yoga eftersom det innebär koncentrationen av ditt sinne till olika delar av kroppen, vilket utövar din kropp och aktivera ditt nervsystem. Din kropp blir tonad och det ökar också din flexibilitet och styrka.

Pranayama, å andra sidan, är nästa steg i yoga. Med hjälp av rätt andningsteknik kan hela kroppen bli fri från stress och minska kroppens trötthet. Syftet med pranayama är att frigöra all negativ energi som sker genom yoga, vilket gör det möjligt för utövaren att förbli frisk.

Det sista steget i yoga är Pratyahara, som är känd som fasen av meditation och är den sista fasen av dhyana. Under detta skede kommer du att börja vakna upp från den djupa slummer du hade när du var engagerad i Asana eller ens innan du började göra yoga i första hand. Vid denna punkt, kommer du att kunna få tillbaka ditt medvetna sinne och din vila kommer tillbaka till dig. Vid denna punkt, du är tillbaka i din rätt tankebild.

Ujjayi-Yoga är ett stadium av dhyana. Som ni lätt kan förstå, är det inte om du inte känner någon värme som härrör från kroppen. Genom att upprätthålla en lämplig nivå av värme i kroppen, kommer du att kunna upprätthålla en sval och avslappnad sinnesstämning. Ujjayi är processen att släppa alla kroppens toxiner som finns i den och i slutändan är frisk.

Finalen och förmodligen den viktigaste etappen av dhyana kallas Dhyana. Dhyana är den enda delen av yoga som fokuserar på ren koncentration, medan de andra stadierna av yoga koncentrera sig på djup avkoppling. Dhyana är det stadium där du kan få en djup inblick i din andliga övertygelse, andlighet och bli av med alla dina spänningar.

Det finns många andra stadier av yoga men ovanstående stadier är de viktigaste som är nödvändiga för att utföra. Kom ihåg att öva yoga kräver ordentlig vägledning från en kvalificerad instruktör för att göra det roligare och även mer effektivt.

Detta är en bra sida om träning.