Bloggen

Skapa vinlista till restaurangen

Detta är en artikel om utskrift och hantering av vinlistor. Att hålla din vinlista i perfekt skick garanterar att du får bästa möjliga urval. Du kan skriva ut en vinlista i olika format. Om du arbetar med ett stort tryck kan du skapa en i fullfärg. Med några av de digitala skrivarna kan du också utforma vinlistan i olika teman så att du får ett större val.

Vinprovning

Ett annat alternativ är att skriva ut en lista som är interaktiv. Du kan skriva ut detta i ett menyformat. Detta skulle fungera bra för evenemang som vinprovningsmiddagar eller företagsmiddagar där dina gäster skulle vara fria att lägga till eller ta bort föremål från sin egen vinlista på sin fritid. Du kan också skriva ut din vinlista på kartong. Dessa finns tillgängliga online såväl som i många heminredningsbutiker. Nackdelen med detta är att färgerna kommer att bli mindre livliga. Skriv ut din vinlista på något som förblir läsbart på ett vitt papper eller kartong, till exempel glanspapper eller laminering. För att skriva ut din vinlista kan du antingen göra det själv med en datorskrivare eller ta den till en fotobutik för att göra det professionellt. När du använder en datorskrivare, se till att du noterar den upplösning som skrivaren skriver ut. Det är bäst att ta en bild av din vinlista så att du vet hur du ändrar typsnitt och typstorlek.

Du bör också ta dig tid att ställa in rätt orientering när du skriver ut din vinlista. När du arbetar med laminering eller laminerat papper, se till att du ställer in skrivhuvudet på högsta kvalitet. Detta säkerställer att du får bästa möjliga utskrift.

Ta dig tid när du tittar på dina alternativ. Se till att du förstår vad du köper och vad det kommer att kosta dig. Försök inte skynda på processen för om du inte är nöjd med vinlistan kanske du aldrig får en ny chans att få tag på den igen.Till slut vill du ta dig tid och se till att du gör rätt val. På det sättet känner du dig inte besviken när du kommer tillbaka till din vinlista och det är inte riktigt detsamma som tidigare.

Besök denna sida krogfakta.se för mer information.