Bloggen

Simning – bra träning

Den viktigaste regeln om simning är att det är en mycket effektiv övning. Det stämmer, en snabb resa till den lokala poolen kan hjälpa dig gå ner i vikt och förbättra din hälsa och välbefinnande på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt. Simning är extremt kraftfull motion som är bra för ditt hjärta och lungor, som är de två organ som svarar bäst på intensiv fysisk aktivitet. Simning förbättrar också din cirkulation och hjälper till att ta bort uppbyggda gifter från kroppen. Det är också ett utmärkt sätt att få i några bra konditionsträning utan hög kaloriförbrukning av löpning eller promenader. Tyvärr är simning en extrem aktivitet som kan vara mycket farlig för barn och personer med hjärtproblem. Simning kan bidra till stroke och kranskärlssjukdom. Så, tror inte att det bästa för dig är att bara göra det när som helst eller dag eftersom det inte är hur man håller sig frisk.

Om du försöker få mer motion, prova simning. Kom bara ihåg att simning kan vara ansträngande och du kommer att behöva ägna stor uppmärksamhet åt din andning och hjärtfrekvens. Naturligtvis, om du är en bra simmare det spelar ingen roll vilka andra försiktighetsåtgärder du tar! Simning är en av de vanligaste formerna av motion eftersom det erbjuder ett antal hälsofördelar. Du kommer att bränna kalorier under simma som du annars inte skulle kunna bränna i andra aktiviteter, vilket kan hjälpa dig gå ner i vikt. Simning är också bra för ditt hjärta, lungor och cirkulation, som alla delar av ditt cirkulationssystem som ditt hjärta och lungor svarar bra på fysisk aktivitet. Simning är också en stor stress avlastning och kan hjälpa dig att varva ner efter en lång dag. Simning kan hjälpa dina muskler slappna av och kan även ge dig en känsla av lugn och avkoppling. Simning bidrar också till att öka styrkan i ditt hjärta, vilket gör det till en bra övning för att komma i form.

Skonsam träningsform

Simning är också ett bra träningspass för hjärtat. Du kan faktiskt titta på din puls när du simmar. Simning kan faktiskt räkna ut musklerna och hjälpa till att bygga muskler. Simning bidrar också till att minska muskelspänningar och övergripande träningsvärk, vilket är en viktig sak att veta om du någonsin har tränat men hade en muskelvärk efteråt. Simning ger ett antal andra fördelar också. Det kan hjälpa dig att behålla och förbättra din syn, det kan hjälpa dig att förbättra din balans och samordning, och det kan hjälpa dig att utveckla en bättre känsla av balans. Simning hjälper dig också att sova bättre, vilket är något som har vetenskapligt bevisats. Simning kan också hjälpa dig gå ner i vikt. Även i mindre mängder, simning kan hjälpa dig att bränna kalorier genom att hjälpa dig gå ner i vikt. Och precis som när du bara går runt ditt grannskap, simning kan faktiskt få dig att svettas! Förutom att bränna bort kalorier, simning är en bra form av motion för både viktminskning och allmänna hälsa. Det är mycket fördelaktigt för ditt hjärta och lungor och kan bidra till att förbättra din cirkulation.

Du kan även använda simning som ett sätt att hjälpa dig gå ner i vikt och hålla bort de extra kilon. Simning bränner bort överskott kalorier och hjälper dig att nå din viktminskning mål snabbare än någon annan form av motion. Simning kan hjälpa dig gå ner i vikt. Men det är viktigt att förstå att det är mer än bara ett sätt att gå ner i vikt. Det är en övning som kan vara mycket effektiv på olika sätt, både fysiska och psykiska.

Träningsinspiration finns på denna sida omnicore.se.