Bloggen

Installera en diskbänk i köket

Dags att installera  en diskbänk i ditt kök? Den här artikeln ger dig en kort översikt över de verktyg och material som du behöver för jobbet. Oavsett om du letar efter små badrum handfat eller stora kommersiella handfat, bör dessa bitar av diskbänk hårdvara vara lätt att hitta och ganska billigt, vilket innebär att du bör kunna köpa dem på din lokala järnaffär.

Måttanpassa till bänkskivan

Först och främst behöver du en handhållen borr, en såg, hammare och ett måttband. Om du inte redan har en borr (du kan få dem på någon järnaffär), få en. Oroa dig inte för att välja den rätta för diskbänken du installerar. Plocka upp en grundläggande bit och om du inte har en kan du alltid använda borrpressen för jobbet. Poängen är att du inte behöver en hel del borrkronor för ett litet projekt som detta. Därefter måste du mäta ut det utrymme du behöver för räknardjupet i diskbänken du installerar. Ta en bit plywood, och använda en penna för att markera ut var du vill sätta djup, eller motdjup, av den nya diskbänken. När du lägger ut plywood, se till att du placerar plywood under diskbänken. När du har mät området, ta en rova kniv och skär ut bit plywood med djupet i åtanke. Du kanske vill använda några målare band för att hjälpa dig att hålla dig inom mätningarna. Du måste skära tre bitar av plywood som är ungefär lika med det djup du skär. Nu när du har djupet i åtanke, mäta den nya diskbänken för att se till att det kommer att passa genom hålet i räknaren. Nu måste du ställa in diskdjupet i diskbänken i hålet. Du måste använda en hammare och stå diskbänken på slutet av borrkronan, borra i träet och ta bort djupbiten från borrkronan (tryck bara tillbaka den och sätt ihop biten igen). Ställ in det nya djupet på djupbiten och sätt djupet på kanten av räknaren. När du har gjort detta kommer du att veta djupet som diskbänken kommer att installeras på.

Nu måste du installera en diskbänk i bänkskivan. Vänd botten av den nya diskbänken över på toppen och knacka den lätt med hammaren. Detta bör driva diskbänken i ytan av disken och ge det lite extra utrymme. Du kan nu trycka in diskbänken i disken, försiktigt knacka på den och testa för att se till att den är jämn. Om det inte är nivå, måste du använda hammaren för att dra diskbänken upp och nivå. Skär plywood som är på samma höjd som diskbänken. Du kommer att vilja använda en effekt slipmaskin för att jämna ut kanterna och hålla dem i en rak linje, men lämna ändarna öppna. Använd tejp för att placera två spikar i varje hörn av plywood. När du har avslutat detta steg, tillämpa två lager vinyl lack på utsidan och insidan av diskbänken och gör dig redo att låta diskbänken bota.

Detta är en bra sida vatrumsblogg.se om renovering och hantverk.